Find your inner smile

MIJN VERHAAL

Happy Feelz | yoga & you staat voor wat ik uit wil dragen: liefdevolle aandacht, positiviteit en het geluk in jezelf vinden.
Find your inner smile!

Als klein meisje was ik altijd al creatief, ambitieus, hoogsensitief en impulsief. Mijn ouders zeiden altijd: ‘..niets zo wispelturig als een Djodie’. Ik wilde van alles en liefst ook alles tegelijk. Het lukte me hierdoor niet zo goed om me te focussen. Het één kwam en het ander ging. School inspireerde mij niet en niets bleef hangen.

Dit werd vooral duidelijk en lastig toen ik naar de universiteit ging. Elke opleiding had wel iets dat ik interessant vond, maar zeker niet alles. Wat wilde ik later worden? Ik had geen idee. Ik koos maar wat en begon met de opleiding Criminologie. Na bijna 2 jaar stopte ik, omdat ik door alle verschillende theorieën het bos niet meer zag. Het overweldigde me. Na een jaar werken begon ik met de opleiding International Studies en koos als ‘area of interest’ Noord-Amerika. De reden: na mijn middelbare school heb ik een jaar als au pair in Chicago gewerkt. Hier was het leven één groot avontuur, volgde ik mijn hart en was ik gelukkig. Ik wist zeker dat als ik hier weer zou wonen dat ik weer gelukkig zou zijn. Na weer bijna 2 jaar stopte ik met de opleiding. Dit keer vanwege een burn-out.

Onzekerheden, angststoornissen, paniekaanvallen, verwardheid en andere fysieke en geestelijke klachten namen het over. Iets wat veel mensen (her)kennen, maar dit wist ik destijds niet. Ik voelde me zwak, alleen en heel bang. Ik kende geen grenzen, balans of tevredenheid. Er moest iets veranderen. Ik liet al  mijn ambities los, haalde de lat meters naar beneden en zocht hulp. Ik kreeg de opdracht om maar 1 of 2 dingen op een dag te doen. Phoe, wat was dit lastig. Het was tijdens deze periode dat ik voor het eerst met yoga in aanraking kwam. Ik wist niet wat het was of wat het voor me zou kunnen betekenen, maar een stemmetje zei dat dit was wat ik nodig had. En zo begon het..

Eén les per week, de woensdagavond. Meer kon ik niet opbrengen. De eerste paar lessen keek ik steeds om me heen. Wat deden anderen? Hoe deden zij het? Hoe zag het er bij hen uit? Deed ik het wel goed? Een oude gewoonte die deels weer de kop opstak vanwege mijn onzekerheid over mijn scheve rug en lijf (scoliose). Pas toen ik leerde om mijn ogen te sluiten en meer naar binnen te keren, ging ik voelen wat yoga met me deed. Ik was 1,5 uur alleen maar met één ding bezig, mezelf. Geen andere gedachten, geen angsten of onzekerheden. Wat een rust! Soms stapte ik na een les huilend de auto weer in. Ik was vergeten hoe het voelde om geen druk hoofd te hebben.
Het feit dat er dit keer geen druk op lag of dat ik van te voren al een doel voor ogen had, zorgde er voor dat ik steeds meer diepgang kon vinden in de practice. Ik hield de focus om elke week weer te gaan en vond een soort natuurlijke flow waarop ik heerlijk mee stroomde. Langzaam kwam ik steeds meer uit mijn hoofd en in mijn lichaam. Ik leerde mijn grenzen herkennen en aangeven, meer in het moment te leven en mezelf weer te accepteren. Ik ervaarde firsthand dat wanneer je los laat, alles wat voor jou bedoeld is uiteindelijk zijn weg naar je toe vindt.

Helaas werd het zonder studie en baan steeds lastiger om de lessen te bekostigen en daarom ging ik op onderzoek uit om zelf thuis yoga te kunnen doen. Waar te beginnen? Youtube en Google bleken een uitkomst en langzaam leerde ik om lekker thuis mijn matje uit te rollen en die flow te blijven volgen. Ik keek en deed mee met filmpjes, volgde 30-days challenges, vond op Instagram veel inspirende yogi’s en las artikelen over de effecten van houdingen, anatomie en ontspanning. Jeetje, wat vond ik dit mega interessant en leuk! Heel voorzichtig kwamen de ambities weer terug.

Na 7 maanden full-time thuis te hebben gezeten, begon ik langzaam weer met werken. Ik had het geluk dat ik dit bij mijn oude werkgever heel langzaam en op eigen gevoel op kon bouwen. Op de werkvloer begon weer een nieuwe uitdaging: het verdelen van mijn energie en leren omgaan met mijn gevoeligheid en de drukte en zakelijke instelling. Hoewel dit steeds beter lukte, voelde ik dat dit niet bij me paste. Ik wilde liefde verspreiden, mijn hart volgen en de wereld mooier maken. Ik wilde meer leren over yoga en mijn eigen ervaringen delen met anderen die misschien hetzelfde meemaakten. Om ze te laten weten dat ze niet alleen zijn en ze de tools te geven om het geluk van binnen te vinden.

In januari 2016 begon ik dan ook de 2-jarige Sivananda Yoga Docenten Opleiding bij Yoga Vidya in Rotterdam. Dit voelde als thuiskomen. Hier waren allemaal mensen met dezelfde gevoelens, dezelfde interesses en een passie voor yoga. Dit was mijn pad en alles werd ineens duidelijk.

Halverwege de opleiding besloot ik mijn droom fysieke vorm te gaan geven en mijn eigen yoga bedrijf op te zetten. Happy Feelz | yoga & you staat voor wat ik uit wil dragen: liefdevolle aandacht, positiviteit en het geluk in jezelf vinden. Find your inner smile! Een Happy Feelz les draait om yoga, maar vooral om jou. Het is jouw les. Niets hoeft, alles mag en iedereen is welkom precies zoals hij/zij op dat moment is. Er is geen lat, er zijn geen verwachtingen en het is geen competitie. Je mag gewoon zijn.

De focus van de lessen ligt op ademhaling, ontspanning, concentratie en bewustwording. Daarnaast spannen we ons fysiek in, werken we aan mentale veerkracht en zullen er af en toe ook gezonde lifestyle tips voorbij komen. Je zult al snel merken dat je flexibeler en sterker wordt, minder lichamelijke klachten hebt, mentaal meer rust ervaart en de liefde die je van binnen voelt met anderen wilt gaan delen. Happy Feelz dus ♥