Find your inner smile

INTENTIE

Op een dag was Rabia, een zeer gerespecteerde Soefi mistica, in het bos druk aan het zoeken. Ze kroop op handen en knieën over de grond, keek achter bomen en onder alle stenen, maar vond maar niet wat ze zocht. Mensen uit het dorp zagen haar al een tijdje zoeken en vroegen zich af wat ze nou toch aan het doen was. Ze liepen naar haar toe en vroegen haar: ‘Rabia, wat ben je aan het doen?’. Rabia antwoordde: ‘Ik ben mijn sleutel verloren en ik kan hem nergens vinden’. De dorpsbewoners besloten om haar te helpen zoeken naar de sleutel en kamden met zijn allen het hele bos uit. Tevergeefs. Ze vonden Rabia’s sleutel niet. Ze vroegen haar: ‘Rabia, waar ben je de sleutel precies verloren?’ waarop Rabia zei: ‘Ik ben de sleutel verloren in mijn hart’. De dorpsbewoners waren verbaasd en zelfs een beetje boos. Ze reageerden: ‘Maar Rabia, als je de sleutel ergens anders verloren bent, waarom zoeken we dan hier?!’. Hier moest Rabia hard om lachen en ze zei: ‘Dezelfde vraag kan ik aan jullie stellen. Jullie zijn allemaal op zoek naar geluk en happiness en jullie zoeken overal behalve op de plek waar je het verloren bent, je hart.

Naar een vrije vertaling door de zeer inspirerende Acharya Yogesh, september 2018

We zijn allemaal op zoek naar happiness, naar geluk in dit leven. Deze zoektocht is universeel, het verbindt ons en maakt ons allemaal gelijk. Je zou kunnen zeggen dat alles wat we doen, we doen om er gelukkig van te worden.

Waar word jij blij van? Een lekker kopje koffie? Een pizza op de bank? Een lange strandwandeling? Een nieuwe auto? Geld?

Deze blijdschap duurt alleen helaas niet zo lang. Na een tijdje willen we weer een kopje koffie, weer wat snoepen, weer een nieuwe auto. Je happiness is afhankelijk geworden van materialistische dingen om je heen. Je wil meer en meer en meer en dit creëert stress en onrust van binnen. Het maakt je onzeker, je bent jaloers en je wordt er hebberig van. Niemand is meer gelijk wanneer je je focust op de verschillen in plaats van de overeenkomsten.

Daar komt bij dat onze hersenen de snelheid van het dagelijks leven niet bij kunnen houden. We verbruiken meer energie dan we hebben en gunnen onszelf geen pauze om even op te laden. We moeten constant door, sneller schakelen, slim handelen en altijd op ons best zijn. Dit is simpelweg niet haalbaar. We raken oververmoeid, opgebrand en overspannen en er is geen energie en ruimte meer voor geluk & happiness.

Dit is iets wat ik zelf ervaren heb (zie: mijn verhaal) en het is de backbone van Happy Feelz geworden. Mijn intentie voor Happy Feelz is: mensen helpen het geluk van binnen te vinden en de wereld mooier te maken.

Happy Feelz gebruikt yoga en meditatie als ‘pauze’ & als tool om de aandacht te verplaatsen van de wereld om je heen naar je innerlijke wereld. Het helpt je bewust te worden van je gevoelens en gedachten en weer een weg te vinden naar een positieve mindset. Daarnaast helpt het je te ontspannen zodat je het geluk van binnen weer kunt voelen. Mijn motto is dan ook ‘Find your inner smile’. Wanneer je dit terugvindt, heb je helemaal geen pizza, auto of goedkeuring nodig om gelukkig te zijn en blijkt ook dat je het al die tijd al in je had <3